Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Skončil v base / foto: sxc.hu

Náměsíčný ve spánku uškrtil manželku

Milující manžel uškrtil svou ženu ve spánku. Prý se mu zdálo, že se k nim někdo vloupal, a on zápasil s lupičem. Začal ho ve snu škrtit… Ale místo něj uškrtil partnerku, s níž žil šťastně skoro čtyřicet let.

Britský soud se dozvěděl, že Brian Thomas prý opravdu trpí poruchou spánku. A když ze snu procitl, okamžitě zavolal na tísňovou linku a řekl: "Co jsem to udělal? Snažil jsem se ji probudit, ale myslím, že jsem zabil svou manželku. Pane Bože, myslel jsem si, že se k nám někdo chce vloupat. Pral jsem se s nimi, ale byla to Christine. Muselo se mi to zdát."

Brian a Christine byli prý šťastný manželský pár. Vychovali spolu dvě dcery. Brian ale trpěl náměsíčností a dalšími poruchami spánku.

Thomas bral na své problémy léky. Ty ale ovlivňovaly jeho sexuální život, takže je během dovolené ve Walesu vysadil. A tehdy se to stalo.

Soud ho možná osvobodí
Odborníci na poruchy spánku ho vyšetřili a dospěli k závěru, že jeho chování bylo konzistentní s "právním konceptem automatismu".

Brian Thomas u soudu přiznal, že svou ženu zabil, ale tvrdí, že nešlo o vraždu. Podle listu Metro tedy obhajoba žádá, aby byl Thomas shledán "nevinným z vraždy z důvodu nepříčetnosti".

"Šlo o případ automatismu ve stavu nepříčetnosti, protože obžalovaný trpí již od dětství poruchou spánku, která je součástí jeho osobnosti. Není to tedy něco, co by se dalo vyléčit," řekl soudu koroner.

Soud dále pokračuje. Pokud bude Brian odsouzen, zřejmě ho čeká nařízená léčba. Jedinou alternativou je zřejmě zproštění obžaloby ve všech bodech, což by znamenalo, že za zabití vůbec nebude odsouzen.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 38