Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.

Pro pivaře: Pivní mýdlo, které má pěnu i říz!

Letošní největší pivní slavnosti – Oktoberfest v Mnichově – jsou už fuč. Pokud jste se nestačili vykoupat ve zlatavém moku, tak vemte zavděk alespoň vtipným pivním mýdlem!

Světlé nebo ležák?
Jasně, v hospodě o hygienu nikdy moc nejde. Zavlažují se hrdla a na těla se zvysoka kašle. Jenže uznejte, jednou přece jenom do té sprchy vlézt musíte, a když už, tak ať je to podle vašeho gusta.

Pro zarputilé pivaře připravila společnost Beer Soap Company úžasnou nadílku v podobě pivních mýdel. A pozor, ne ledajakých! Můžete si dokonce vybrat, jakýmže ležákem omyjete svou tělesnou schránku.

magazin.cz

Vyberte si svoji značku pivka!
Na skladě jsou mýdla vyrobená z asijského tsingtao pivečka, skotského Edinburgh Beer, belgického bílého pivka Blue Moon, Stiegel Goldbrau Beer, Warsteiner Premium Verum Beer nebo kultovního Guinesse. A pro české pivaře? Pro ty je samozřejme přichystaná mýdlová verze „Plzničky Urquel“.

magazin.cz

Zlatavý mok místo kožařky
Ať už si vyberete značku pivka jakoukoliv, můžete si být jisti, že to bude mít na vás dobrý vliv. Jak to? Dermatologové se shodli, že pivo obsahuje spoustu vitaminů (třeba B2, B6, B12 a B5) a výživných látek, které jsou ideální na citlivou a aknózní pleť.

A co víc – naši předkové ve středověku využívali chmelových extraktů jako „elixír mládí“. Takže když to s pivním mýdlováním přeženete, je možné, že budete muset při objednávání chlazeného půllitru na číšníka vytahovat občanku:-).

magazin.cz

Mýdla „naostro“?
Ale pozor, není mýdlo jako mýdlo! Některá pivní mýdla výrobce „zprznil“ přídavkem voňavých esencí, například z levandule nebo citrusů. Jiná naštěstí ponechal „jen tak“. Jeden kousek „pivního pokladu“ stojí pět dolarů (asi 90 korun) a objednat si ho můžete na https://www.thebeersoapco.com.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 83