Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Yoga Dogs calendar

Fotovtípky: pejskové cvičí jógu

Relaxuj, dýchej, protáhni, teď stop a nekývej se… náročné pozice z jógy předvádějí v novém kalendáři pejskové.

Jóga je kombinací fyzického a duševního cvičení a je o ní známo, že jde o jednu z nejprospěšnějších tělesných aktivit. A proč by pejskové nemohli dojít harmonie? Alespoň v podobě kalendáře určeného hlavně milovníkům psů.





Za pomocí Photoshopu dal dohromady texaský pár Dan a Alejandra Borrisovi roztomilý kalendář psů v pozicích jógy.


„Inspiraci jsem našel před několika lety, když jsem žil v Mexiku,“ říká Dan. „Kamarádka cvičila jógu a měla bull teriéra Otise. Otis se vždy zkoušel zapojit do cvičení, když stála na hlavě, tak jí olizoval obličej. Napadlo mě, že by bylo skvělé, kdyby Otis dokázal cvičit jógu. Ten nápad jsem nosil v hlavě několik let, až jsem se ho rozhodl realizovat.“


„Byl to skutečně bláznivý projekt,“ říká Dan, který už vytvořil šestadvacet obrázků, pro kalendáře 2009 a 2010. „Některé pozice jsou samozřejmě anatomicky nemožné."

Spolu se svou ženou Alejandrou, která je přední cvičitelkou jógy, nafotili psy v nejrůznějších pozicích, ze kterých pak sestavovali jednotlivé pozice jógy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 186