Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jade a Josie / foto: repro Telegraph.co.uk

Změna pohlaví v 8 letech! Z kluka bude holka

Josie Romero vypadá jako jakákoli jiná osmiletá dívka. Přesto se liší – narodila se jako chlapec Joey.

Už ve čtyřech letech přesvědčoval své rodiče: „ Já jsem dívka.“ V pěti letech si odmítal nechat stříhat vlasy. V šesti letech u něho byla diagnostikována transsexualita.

A nedávno mu úřady povolily změnu pohlaví. Za pomoci plastické chirurgie a hormonální léčby z něho vyroste normální žena.

Matka Venessia říká: „Když byla malá, s vojáčky si hrála tak, že je chovala jako miminka.“

Hned jak začala mluvit, řekla: „Já jsem dívka.“ Opravovali jsme ji a vysvětlovali: „Ne , ty jsi chlapec.“ Ale když jí byly čtyři roky, už se nedala přesvědčit. Věděla, že je dívka.

magazin.cz

Milovala panenky
V té době Venessia a její manžel Joseph žili na vojenské základně v Japonsku. Joseph pracuje jako mechanik u amerického letectva. Tam adoptovali dvouletou čínskou holčičku… a Jossie si začala hrát s jejími hračkami.

Když bylo Josie pět, poslal ji lékař ke specialistovi, který rodině doporučil, že pro její psychiku bude lepší, když akceptují, že je dívka.

Joseph vzpomíná: „Bylo mi velice líto, že jsem ztratil syna. Ale pak jsem pochopil, že jsem získal rozkošnou dceru.“

Ostatní to nechápou

Ovšem všechno nešlo hladce. Když se vrátili domů do Arizony, rodiče ostatních dětí na základní škole protestovali, a tak se Josie a její sestra Jade musely učit doma.

Nyní Josie nasadí léky a od dvanácti začne dostávat ženské hormony. Rozumí, že bude muset na operaci, ale až vyroste, bude z ní úplně normální žena.

Josie, která se stala mluvčí dětí s odlišnou pohlavní identitou, říká: „Jsem šťastná, že každý ví, že jsem dívka, a že už nemusím předstírat, že jsem chlapec.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 135