Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Varya Akulova / foto: Shutterstock

Nejsilnější dívka světa uzvedne 350 kilo!

Je jí sedmnáct, je hubená jako tříska, ale páru má takovou, že uzvedne 350 kilo. Nevěříte? Seznamte se – Varya Akulová, nejsilnější dívka na světě!

Holka nebo kluk?
Svaly má v genech. Její táta – Uri – totiž vystupoval jako „silák“ v cirkusu. Když zjistil, že je jeho žena Larisa je těhotná, těšil se na syna, ze kterého udělá dalšího člena svého „siláckého týmu“. Ale kdepak kluk, narodila se holka! Následovalo velké zklamání, které ovšem netrvalo dlouho.

Malá Varya se totiž měla čile k světu a fyzicky byla vyspělejší, než mnozí její vrstevníci. Brzy začala stát, chodit... Překvapení rodiče se rozhodli, že se na pohlaví svého děťátka vykašlou a z Varyi vychovají pořádného siláka.


Tatínku, uděláme hopla!
Zpočátku ale tříletá holčička vystupovala v cirkuse jako dětská gymnastka a akrobatka. O rok později už suverénně uzvedla stokilovou činku. Profesionálně začala – coby svalovkyně – vystupovat jako šestiletá, kdy při různých vystoupeních zvedala svého otce.

Každodenní „zvedačka“ tatínka se osvědčila a ve třinácti letech už Varya uzvedla téměř devítinásobek své tělesné váhy – 350 kilo! Tento výkon jí zapsal do Guinessovy knihy rekordů jako nejsilnější děvče na světě.


Silná a krásná...
Jak je možné, aby normální holka zvedala takové „klády“? Nevypadá proto jako mužatka? Kdepak! Sedmnáctiletá Varya Akulová je docela kočka. Přestože zvedá obrovské hmotnosti, má štíhlou, osvalenou postavu.

Nechybí ani ženské tvary – oblé boky, prsa nebo zadeček. „Chtěla bych být vazba – mít tak 190 centimetrů a vážit něco přes sto kilo, jako můj otec,“ svěřuje se křehká dívka. Zdá se, že příroda je mnohem rozumnější, než aby jí takové šílené přání splnila.

Varya je zkrátka výjimka: i přes svou drobnou postavu má páru, jakou mívají podsadití svalovci. Lékaři jen šokovaně kroutí hlavou a konstatují, že má úžasně silné kosti a dobrou muskulaturu.

magazin.cz


magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 323