Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Katie Price alias Jordan / foto: Archiv

Prsatá Jordan nejnebezpečnější celebritou na webu

Britská organizace zabývající se internetovou bezpečností titulovala bývalou modelku Katie Price aka Jordan jako nejnebezpečnější celebritu na webu.

Klikejte opatrně
Její jméno je hojně vyhledávané, ať už proto, že se lidé chtějí podívat na pěkné fotky, nebo proto, že se rádi dozvědí nové drby o této časté obyvatelce titulních stránek bulvárů.

Na tom by ještě nebylo nic špatného. Jenže každý, kdo hledá na internetu jméno Katie Price, má dost velkou šanci, že se se zlou potáže. Respektive že narazí na kriminální živly, jež ho navedou na závadné stránky a do počítače mu naroubují třeba trojského koně nebo ještě něco horšího.

Riziko je u Katie Price skutečně velké. Každý šestý nalezený link je závadný, zmanipulovaný a zneužitý.

Jedná se zkrátka o novou formu kyberzločinu. Hackeři lákají nic netušící uživatele na materiály spojené s celebritami (ale i mediálně propagovanými událostmi, jež lidé následně hledají na netu), aby na tom následně vydělali.

Uživatel nemusí útok ani zpozorovat. A může být ještě rád za to, že se mu na počítač nahraje vir, který mu bude dělat jen technické potíže.

V USA zneužívají Jessicu Biel
Mnohem horší variantou totiž je, že si hackeři opatří citlivé údaje dotyčného, například čísla nutná pro přihlášení do internetového bankovnictví, případně kreditních karet.

Pozor byste si měli dát také při vyhledávání jména herce Juda Lawa. Tomu se nedávno narodil potomek, a tak je samozřejmě v kurzu, čehož kriminálníci náležitě využívají. Law je po Katie Price druhý nejrizikovější.

Stálicemi v žebříčku jsou David a Victoria Bechamovi, zájem je také o topmodelku Kate Moss, spojovanou s drogovými skandály.

Ve Spojených státech amerických jsou nejrizikovějšími celebritami Jessica Biel (až polovina webů na ní odkazujících je závadná!), Beyoncé a Jennifer Aniston.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 60