Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rihanna s přítelem v lepších časech... / foto: Reuters

Chris Brown odsouzen za napadení Rihanny

Zpěvák Chris Brown přiznal svou vinu ve věci napadení své bývalé přítelkyně, popové zpěvačky Rihanny. Přistoupil na dohodu s žalobci, že si odpyká podmínečný 5letý trest a zároveň bude navštěvovat kursy proti domácímu násilí.

Brown bude formálně odsouzen 5. srpna. Hrozil mu až čtyřletý trest odnětí svobody, pokud by byl za napadení a výhrůžky Rihanně odsouzen během soudního přelíčení.

V rámci svého podmínečného trestu si Brown musí kromě kursu proti domácímu násilí, který absolvuje ve svém domově, státě Virginia, odpracovat 180 dní veřejně prospěšné činnosti.
Zároveň musí udržovat odstup od Rihanny, která se toto pondělí zúčastnila soudního přelíčení a která proti němu měla původně svědčit.

Rihanna je spokojená
Brown, který se k soudu dostavil v šedém obleku v doprovodu své matky a zástupu svých příznivců, neprojevoval žádné emoce. A to ani ve chvíli, kdy jeho obhájce Mark Geragos přednesl před soudkyní Patricií Schnegg souhlas s dohodou uzavřenou se žalobci.

"Považuji za chvályhodné, že jste převzal odpovědnost za svůj čin, pane," řekla soudkyně Brownovi, který byl obviněn z toho, že v únoru napadl Rihannu v pronajatém voze značky Lamborghini poté, co společně opustili večírek po udělování cen Grammy.

Fotografie, které byly pořízeny policisty na místě činu, pronikly na internet a celý svět tak mohl vidět zbitou tvář Rihanny. Nicméně informace o tom, co se skutečně stalo, byly velmi nejasné. Brownovo přiznání znamená, že důkazy proti němu nebudou před soudem předneseny.

"Rihanna je přesvědčena o tom, že rozhodnutí je v tomto případě přiměřené a v pořádku," řekl její advokát Donald Etra novinářům poté, co opustil soudní síň.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 207