Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Z nebe pršeli pulci

Z nebe padají trakaře, to je známé rčení. Ale co takhle pulci?

Místní obyvatele i vědce v Japonsku značně zarazilo, když začali z nebe padat pulci. Shůry se snášely celé mraky mrtvých pulců. Děje se tak v několika městech Ishikawské prefektury už od počátku měsíce.

V jednom případě pětapadesátiletý muž z města Nanao, kterého "pulčí déšť" zastihl venku, popsal zvláštní zvuk. Když se ho vydal zkoumat, zjistil, že ho způsobilo více než 100 pulců, kteří přistáli na předních sklech aut na parkovišti. O 48 hodin později oznámili místní úředníci "pulčí spršku" ve městě Hakusan.

Co za tím je?
Jak uvádí list Daily Telegraph, déšť přinášející různé tvory, jako například ryby a žáby, je sice neobvyklý, ale čas od času se vyskytuje po celém světě.

Vědci to vysvětlují působením silného větru a větrných trychtýřů, které nasály vodu i s jejími obyvateli a přenesly ji dál.

Meteorologové ale říkají, že toto vysvětlení na případy v prefektuře Ishikawa nesedí. Místní meteorologická stanice v Kanazawě totiž nezaznamenala žádný výskyt silných větrů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 263