Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Videohit: světelná show v paneláku

Skupina polských studentů přidala na Youtube opravdu velký hit. Jedná se o světelnou show v jedenáctipatrovém socialistickém paneláku, které známe i z našich sídlišť.

Studenti elektrotechniky z vratislavské Polytechniky připojili tisíce barevných žárovek na centrální počítač a rozjeli gigantickou a opravdu efektní show.

Parta si říká vtipně P.I.W.O. a celému světu dokázala, že opravdu umí. Žárovky jen slepě nezapínala, ale zkomponovala hotový umělecký zážitek, jenž sestával jak ze světelných efektů z jednotlivých pater budovy, tak i zvláštních hudebních beatů.

Návyková hudba
Hudba pochází z legendárních počítačových her, jako je Pong, Mario Brothers nebo Tetris. Je do ní ale zakomponován i Michael Jackson.

Celé akci přímo na místě přihlížely stovky lidí a záznam z ní je jedním z nejsledovanějších videí na Youtube posledních dní.

Žárovky mají čtyři barvy: červenou, zelenou, žlutou a modrou. Mají symbolizovat čtyři základní elementy, tedy oheň, zemi, vzduch a vodu.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 367