Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Peníze / foto: shutterstock

Přátelé na prodej. Nový byznys

Zní to neuvěřitelně, ale na prodej je opravdu téměř vše. I přátelé či rodina. Tedy falešní přátelé a falešná rodina. V Japonsku si mohou páry ke svatbě pronajmout cizí lidi jako kamarády.

Mnoho lidí v Japonsku vidí svatby jako formální příležitosti, jichž se jednoduše musí účastnit rodinní příslušníci, přátelé i spolupracovníci. A to tolik, kolik je jen možné jich pozvat. Ale co když žádné nemáte?

 

„Účastníme se svateb jako vaši přátelé místo vašich přátel,“ říká Hiroši Mizušima ze společnosti, která pronajímá lidi na párty a nejrůznější oslavy. „Pokud vám vadí, že váš partner má na svatbě více hostů než vy, tak si nás objednáte. Takových příležitostí může být celá řada,“ doplňuje.

 
Kolik za to?

Za 200 dolarů zajistí firma Office Agents účast na slavnosti. Za dalších 50 dolarů může daná osoba zazpívat či zatančit. A když přihodíte další stovku v amerických dolarech, pronese „pronajatý host“ projev, na který můžete být hrdí.

 

V Japonsku stoupá poptávka po takovém typu služeb. Např. na jedné svatbě bylo všech třicet hostů z ženichovy strany falešných, uvedl Mizušima. Byla to již druhá svatba tohoto muže, který jednoduše nechtěl pozvat stejné hosty z prvního obřadu. Chtěl se jim vyhnout a učinil to takto.

 

Falešní milenci i sekretářky

Firma dostává okolo 100 žádostí ročně, aby zásobila falešnými hosty svatby, disponuje přitom okolo 1000 falešnými hosty, kteří zvládají nejrůznější situace. Vedle svateb také pohřby či tréninkové semináře apod.

 

Nabízí dokonce falešné milence, které můžete představit své rodině, znepokojené tím, jak dlouho už jste sami. Nebo falešné sekretářky, abyste v očích svých blízkých vypadali daleko důležitější, než doopravdy jste.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 64