Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Archiv

Eminemův boj s drogami

Známý rapper a hudební producent Eminem se rozhodl vyjít na veřejnost se svou zpovědí o problémech s drogami a nejrůznějšími prášky. Prohlásil, že se jimi téměř zabil.

Náhražka heroinu
Šestatřicetiletý zpěvák, pravým jménem Marshall Mathers, měl ve zvyku konzumovat dvacet prášků proti bolesti, na spaní a sedativ.

Americkému magazínu Vibe dokonce přiznal, že před několika lety se předávkoval metadonem a málem zemřel. Jedná se o látku, která se používá v substituentech pro závislé na heroinu a je velmi nebezpečná pro ty, kdo heroin předtím nebyli zvyklí konzumovat.

Stalo se to, když mu „dobrý“ kamarád podal hrst modrých pilulek, které měly mít skvělý efekt.

„Můj doktor mi pak řekl, že tyhle tajemné nové pilulky jsou megafon, který pomáhá závislákům nebrat heroin. Kdybych to býval věděl, asi bych si je nevzal. Byl jsem na tom tehdy ale tak špatně, že to nemůžu říct na sto procent,“ vzpomíná dnes Eminem.

Podobný problém jako matka

„Doktor mi řekl, že v těch pilulkách bylo tolik metadonu, že by to vydalo na čtyři heroinové balíčky. I když mi řekl, že jsem skoro umřel, nepřesvědčilo mě to.“

Rapperovi dlouho trvalo, než si dokázal přiznat, že je skutečně závislý a že to zasahuje jeho rodinu. Přitom se vždy jevil jako velký odpůrce drog a odsuzoval svou matku, která jim svého času propadla. Pomlouval ji v rozhovorech a psal o ní velmi nehezké texty. Teď – když jsou na jedné lodi – se do její kůže už dokáže vžít a cítit s ní.

Jeho matka nyní bojuje s rakovinou a se synem se chce za každou cenu usmířit. Snad na to Eminem, který už je podle svých slov více než rok čistý, přistoupí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 252