Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tak ho ukažte / foto: Reuters

Penisové divadlo: i s malým kašpárkem...

Může to být podivné, ale penisové divadlo opravdu existuje. Říká se, že i s malým kašpárkem se dá dělat velké divadlo. A páreček Australanů to vzal doslova, když přišel s opravdu pikantní show.

Když Simon Morley potkal svého kamaráda loutkaře Davida Frienda, vznikla show Puppetry of the Penis. Tahle povedená věc se poprvé představila světu na melbournském mezinárodním festivalu komedie v roce 1998 a hned dostala jednu z cen. Je to přesně to, o čem je celý název - tedy kašpárci (nebo nejrůznější instalace) na penisech.

 

Jak k tomuhle nápadu dvojice přišla? Oba zakladatelé tvrdí, že prostě jen rozvíjeli své nadání, které měli v tomto směru odmalička. „Už jako mladí chlapci jsme si hráli ve vaně a později rozvinuli své schopnosti, když jsme na vysoké objevili kouzlo piva,“ uvádějí. „A pak jsme to dali dohromady a zrodil se globální fenomén.“

magazin.cz

 
Velký hit

Jejich debut v Melbourne byl velkým hitem a odstartoval osmiměsíční turné po Austrálii. Během něj najezdili 20 tisíc kilometrů a vše zaznamenali v dokumentárním snímku. Měli nepřetržitě vyprodáno, a to nemluvíme o žádných australských vesničkách – úspěch slavili nejen v Melbourne, ale i v Sydney. Právě to je přivedlo na myšlenku ukázat se i v zahraničí.

 

A tak se vydali v roce 2000 do skotského Edinburghu na tamní Fringe Festival a opět bodovali. „No a když nás tam viděl producent z londýnského West Endu a rozpoznal potenciál naší show (poté, co ho žena sedící vedle něho doslova pocintala, jak se chichotala), svět už najednou před genitálním uměním neměl úniku,“ utahují si oba. Penisy si to namířily rovnou do Londýna.

magazin.cz

 

Původně měli hrát pět týdnů, ale kvůli obrovskému zájmu museli svá show opakovat a opakovat a opakovat a… Místo pěti týdnů hráli pět měsíců. „Simon a Friendly se stali miláčky West Endu, těšili a bavili celebrity jako Hugha Granta, Naomi Campbell, Eltona Johna, Bona či Beckhamovy,“ rekapitulují „umělci“.

 
Trenky dolů

Puppetry of the Penis se jako tsunami šířilo po světě. Účinkovali v Kanadě, Spojených státech, a to na obou pobřežích, dobyli i další evropské metropole.

magazin.cz

 

Po pěti letech cestování toho měli dost a definitivně chtěli obléknout trenýrky. V roce 2005 zamýšleli objet poslední turné a rozloučit se s věrnými diváky. Brzy ale zjistili, že tak rychle to nepůjde, a tak připravili „Resurrection“ tour.

 

Puppetry of the Penis se představilo na festivalu v Edinburghu osmkrát v řadě, pravidelně vyprodávalo prestižní sály, na světě je jen málo míst, kde tyhle penisy neviděli. Nyní nabírají nové "talenty" a chystají další a další vystoupení.


Vzhledem k obrovskému zájmu tihle odvážní pánové nejspíš ještě nějaký ten čas nepověsí penisy na hřebík…


magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 468