Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lee Redmond / foto: Shutterstock

Zlomila nejdelší nehty na světě. Metr dlouhé!

Svět přišel o jeden z divů. Žena s nejdelšími nehty na světě si je zlomila při autonehodě.

Američanka Lee Redmond sice při vážné autonehodě vyvázla se životem, bohužel už bez své výjimečné ozdoby. Byla hospitalizována s vážnými, ale ne život ohrožujícími zranění poté, co při nárazu vyletěla ze sedačky svého SUV.

Lee, která žije v Salt Lake City v Utahu, si své nehty nestříhala od roku 1979. V Guinessově knize rekordů, je uvedeno, že součet délky jejích drápů v roce 2008 přesáhl 853 centimetrů. Nejdelší, který ční z jejího pravého palce, měří 89 centimetrů.

V roce 1995 v jenom rozhovoru prozradila, že jedna japonská televize jí nabízela v přepočtu 320 tisíc korun, když si je před jejími kamerami ustřihne. Osmašedesátiletá Lee pochopitelně odmítla.

magazin.cz

Kvůli manželovi
V roce 2006 prohlásila, že je připravena nechat si svou ozdobu přeci jen zkrátit, chtěla se totiž starat o svého manžela, který trpí Alzheimerovou nemocí. Nakonec si to ale rozmyslela, prý uvědomila si, že jí nehty v péči o manžela zas tak moc nepřekážejí.

Je ale pravdou, že samotné nehty vyžadují každodenní, důkladnou péči. Koupe je v olivovém oleji a čistí je kartáčkem na zuby.

Při jiném interview jí položili velice choulostivou otázku, zeptali se jí, jak to dělá na toaletě. Odpověděla: „Velmi opatrně.“

Díky své rekordní ozdobě pronikla i na televizní obrazovky. Účinkovala v jedné epizodě z cyklu Guinessova kniha rekordů a také v seriálu Věřte nevěřte.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 749