Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stromový muž Dede / foto: Reuters

Stromový muž se léčí

Téměř před rokem obletěly svět fotografie a záběry muže, který vypadal naprosto neuvěřitelně a nepochopitelně.

Byl obrostlý kořeny a zvláštními výhonky, a to ve skutečně nepříjemné míře. Kdyby několik svědků nepotvrdilo jejich skutečnost, asi by si většina lidí řekla, že jde jen o nějaký fake v rámci virálního vtipkování.

Tragédie
Ovšem Dede Kosawa to jako vtip rozhodně nebere. Jeho trápení se brzy stalo mezinárodní záležitostí, ke které se vyjadřovali světově respektovaní lékaři. Do věci se vložil dokonce indonéský ministr zdravotnictví. A fundovaná léčba tak díky všem ohlasům z nejrůznějších koutů planety mohla začít.

Televizní stanice Discovery Channel sledovala každý krok a dokumentovala tak zlepšení, které se skutečně dostavilo. Stav "stromového muže" je každým týdnem lepší a lepší, léčba stále pokračuje.

Zdá se, že před Dedem leží mnohem světlejší budoucnost, než jakou si ještě před rokem dokázal vůbec představit.

Světlé zítřky
Nejvíce mu pomohl americký lékař Anthony Gaspari, jemuž na Dedem skutečně začalo záležet a udělal všechno pro to, aby nalezl účinný lék na tuto zákeřnou nemoc, která ho tak strašlivým způsobem zdeformovala.

Nejenže Dedeho zbavil velké části výrůstků, které z něj vyrůstaly, ale zřejmě našel také lék na to, aby zabránil jejich dalšímu růstu.

Příčinnou Dedeho problémů byla infekce papiloma virem (HPV) a běžné bradavice. Vzhledem k nízké aktivitě imunitního systému se infekce rozbujela do extrémních rozměrů. Během devíti měsíců chemoterapie a chirurgických zákroků se podařilo Dedeho zbavit přes 5,5 kilogramu výrůstků.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 260