Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Matt Harding / foto: Shutterstock

Šílený tanečník je hvězdou YouTube

Příšerně zatancoval všude po světě a je hvězdou.

„Ahoj, jsem Matt a tancuju kraviny po celém světě,“ zní jako zpověď na terapii, ale je to do puntíku pravda. Jen by bylo záhodno dodat: „a přineslo mi to pořádnou popularitu a balík peněz“.

Protancoval svět
O žádnou terapii skutečně nejde. Jedná se pouze o představení muže, který strávil 14 měsíců obrážením všech možných koutů světa, kde předváděl taneček připomínající křepčící slepici.

Matt Harding je skutečně beatnik nové generace. Bláznivě si zaskotačil s tisíci dalšími lidmi ve 42 státech světa. Od Islandu až po Papuu Novou Guineu.

Jeho klipovitý výtvor je podbarven veselou hudbou, na kterou Matt tancuje s kraby, lemury i sám se sebou. Většinou jsou u toho ale další osoby.

Vznešené cíle

„Chci, aby to lidi táhlo k cestování, ale také, aby si uvědomili, jak je ten svět velký a jak jsme na něm všichni propojení,“ říká jednatřicetiletý srandista.

Původně pracoval jako vývojář počítačových her, ale v roce 2003 si řekl dost a odjel ze svého domovského Connecticutu v USA do Asie. Tam si poprvé zaskotačil a kamarád ho přitom natočil.

„Stáli tam a dělali si fotky Hanoje a můj kamarád navrhnul, abych se před ně postavil a začal tancovat. Samozřejmě to nahrával,“ vypráví Matt.

Luxusní kontrakt

Následně vytvořil několik vizitek, kde zběsile tancuje, ať už sám nebo s někým a umístil je na internet.

Jeho výtvorů si všimla společnost vyrábějící žvýkačky a navrhla mu, aby pro ni natočil podobné klipy po celém světě. Samozřejmě za to dostal pořádně zaplaceno.

Cestovatelova internetová prezentace říká: „Tohle je vlastně jediný tanec, který Matt umí. A umí ho špatně. Naštěstí.“

2006
 

2006 Outtakes
 

2005
 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 535