Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Keira Knightley / foto: Reuters

Keira Knightley: anorexie, nebo normál?

Anglická herečka Keira Knightley, známá například s filmové ságy o Pirátech z Karibiku, čelí nekonečným spekulacím ostrovních médií, že trpí anorexií. Fotografie 23leté krásky ukazují její vyhublou postavu.

Matka Keiry však podobné spekulace odmítá a tvrdí, že herečka je pouze extrémně štíhlá. Má to prý v genech, podobné proporce zdědila údajně po otci, divadelním herci Willu Knightleym. Dcera nikdy nedržela dietu, naopak snažila se váhu nabrat a měla kvůli tomu upravený jídelníček doplněný o proteiny a karbohydráty, uvedla hereččina matka.

 

„Vždycky byla hubená, je to prostě tátova dcera se vším všudy, i s jeho tělem. Vždycky musela jíst jako kůň, aby se vůbec dostala na zdravější váhu,“ prohlásila Sharman Macdonald.

 
Upravené tělo

Její dcera už v roce 2006 odmítla, že by trpěla jakoukoliv poruchou příjmu potravy. „Mám zkušenost s anorexií, má babička i prababička touto nemocí trpěly, také na škole jsem měla řadu kamarádek, které se s ní potýkaly. Proto vím, že se nesmí brát na lehkou váhu a také ji tak neberu. Ale já anorexií netrpím, naprosto ne, to vás mohu ujistit,“ řekla tehdy.

magazin.cz

 

Na řadě minulých i současných fotografií a ovšemže i v reálu je Keira opravdu velmi hubená, na propagačním plakátu k filmu Král Artuš musela být prý dokonce digitálně upravena, aby měla plnější tvary. Právě tehdy měla připraven zmiňovaný speciální jídelníček, ten ale svůj účel nesplnil.

 

Keira se neustále snaží nabrat váhu, zatím se jí to nedaří. „Šla jsem i k lékaři na vyšetření a pro radu, co pro to mohu udělat. Řekl mi, že mám hodně jíst a pít a přestat cvičit. Moje tělo je tak prostě stavěné, jsem štíhlá, ať dělám, co dělám,“ utrousila hvězda filmu Pokání.  

 

Hereččina slova potvrzuje i její kolegyně Sienna Miller, podle níž má Knightley zdravý apetit. „Je to má dobrá přítelkyně, je to báječně děvče. Spořádá toho opravdu spousty, podle mě to rozhodně žádná anorektička není,“ uvedla.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 738