Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tiket / foto: shutterstock

Vsadil 50 pencí, vyhrál milion liber

Splněný sen všech sázkařů. Náhodná střela se ukázala být milionovou trefou!

Velká Británie má nový příběh. Neznámý muž vsadil padesát pencí (cca 16 Kč) a vyhrál milion liber, což je zhruba 33 milionů korun. Zatím si však pro výhru nepřišel, přesto (nebo možná právě proto), že o něm všichni mluví.

Padesátník na koně
Šlo o sázku na dostihy u jedné z poboček známé sázkařské společnosti William Hill. Obsluze byl muž dobře znám, protože chodil sázet pravidelně na podobné záležitosti.

Sázkař se o své výhře dozvěděl v poledne následujícího dne u jiné z poboček William Hill, vzdálené zhruba 24 kilometrů od místa, kde utratil ten slavný padesátník.

„Udělal pět dalších sázek po padesáti pencích a pak požádal obsluhu, aby zkontrolovala jeho sázkařský lístek z předchozího dne,“ popisuje mluvčí kanceláře Graham Sharp

„Když mu řekli, že si má přijít pro milion liber, ovšem musí si pro ně do pobočky, kde sázku podal, viditelně zblednul, začal se klepat a potom prohlásil, že to musí říct své ženě.“

Pro výhru se mu nechce
Jelikož si pro výhru stále nepřicházel, chopili se příběhu novináři a rozhodli se ho dovyprávět. Výhercem je prý šedesátiletý Freddie Craig, který po zjištění, že je novopečeným milionářem, bez sebemenších náznaků něčeho zvláštního oslavil s mnoha přáteli své narozeniny. Ti se nyní diví, že jim nic neřekl.

Ještě podivnější pak je, že si Freddie nešel výhru hned vybrat. Ještě 25. února, tedy tři dny po příjemném zjištění, nedošlo k předání.

„Máme v kapse šek na milion liber a nemůžeme se dočkat, až ho předáme,“ nechal se slyšet Graham Sharp.

Výhra na kombinované sázce, která shodou hodně velkých náhod vyšla, však mohla být ještě vyšší. Celkový kurz se vyšplhal na neuvěřitelných 2.798.000:1, takže reálná výhra vlastně je 1,4 milionu liber, ovšem společnost William Hill má výplatní limit stanoven na jeden milion.

Není divu, tak astronomickou výhru na dostihových sázkách Velká Británie nepamatuje.

Sázíte?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 77