Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
samolepky na zeď / foto: shutterstock

Ozdobte si zdi samolepkami

Existuje mnoho způsobů, jak změnit celkový vzhled místnosti. Nemusíte rovnou nakupovat nový nábytek a předělávat podlahu.

Stačí pár vhodně zvolených doplňků. Poslední dobou jsou hitem, který místnosti rozhodně vdechne nový život, samolepky na zeď.

Hned v úvodu musíme zmínit, že faktorem významně přispívajícím k oblibě samolepek je určitě cena. Částky se pohybují v několika stovkách korun podle velikosti samolepky a použitého materiálu. Pokud budete chtít výrazně ušetřit a objednáte si samolepky na stěnu obývacího pokoje z Číny, buďte si jistí, že vám po pár měsících ze zdi opadají. Sáhněte raději po e-shopu, který si je sám vyrábí – u nás je to například e-shop Dekolepky.cz. Kvalitní samolepky totiž mají životnost asi 2 – 7 let.

Nalepit je zvládnete sami

Druhou nesmírnou výhodou je jednoduchost použití. Nalepení samolepky na zeď trvá několik minut podle toho, zda lepíte jen jeden velký kus nebo několik tvarů. Každopádně k tomu nepotřebujete žádné speciální vybavení, pouze při velkých kusech se hodí nějaký živý pomocník.

Dají se nalepit na jakoukoliv zeď, ale mnoho nátěrů přes sebe, špína, prach a vysoká hrubost jim nesvědčí. Jsou vyráběné ze samolepící PVC fólie, která v případě nevhodného podkladu může dokonce poškodit zeď. Z vhodné zdi se samolepky dají normálně odstranit. Stačí je nahřát vysoušečem vlasů a opatrně odloupnout.

Jak vybrat správnou samolepku

Důležitost výběru českého e-shopu jsme si už vysvětlili. Zřejmě jste ale už zjistili, že nabídka samolepek je obrovská a zvolit tu pravou pro vaši místnost není snadné. Každý si musí vybrat dle svého vkusu, nicméně pár rad bychom pro vás měli.

Do ložnice, kuchyně, na chodbu či do koupelny lidé nejčastěji kupují samolepky na zeď rostliny. Obývacím pokojům vládnou citáty a do dětských pokojů se hodí roztomilé samolepky na zeď zvířata. Barvu byste měli sladit nejen s interiérem, ale hlavně s odstínem zdi. Měla by být ke zdi vysoce kontrastní.

K tomuto článku není otevřena diskuze