Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

5 nejhorších způsobů, jak se rozejít

Takhle to rozhodně nedělejte.

Existuje mnoho způsobů, jak ukončit milostný vztah. Ale ne všechny jsou slušné, čestné nebo statečné. Je jasné, že konfrontace miluje jen málokdo, a tak se zbabělejší většina snaží uchylovat k různým trikům a nepříjemnosti kolem rozchodu nějak očůrat.

Přes status na sociálních sítích
Sociální sítě jsou skvělý způsob, jak si najít mnoho známých a se všemi být v kontaktu. Jenže všichni tihle přátelé by se tak stali svědky přímého přenosu vašeho rozchodu. A i když jste ten, kdo je nad věcí a dává kopačky, nikdy nevíte, jak se taková diskuze nakonec vyvine a vy můžete být za blbečka. Nebo za padoucha. Ani jedno vám nové přátele nezíská a některé stávající spíš odradí.

Stejně tak nedávejte na Líbímseti fotografie svého penisu, byť s kapavkou a začátečnické pokusy o milostnou lyriku z vás taky hvězdu neudělají.

Textová zpráva
„Končím s tebou, už mě to nebaví.“ Asi neexistuje zbabělejší a neosobnější způsob ukončení románku, o vztahu nemluvě. Možná ještě tak holubí poštou, ale ani ten by nebyl tak odporný.

Kdekoli, kde se nacházejí ostré předměty
Pokud je vaše zakrátko bývalá poněkud výbušnější povahy, nebo pokud tušíte, že by ji vaše odmítnutí mohlo rozzuřit k nepříčetnosti, raději zvolte takové místo, kde nebude mít po ruce cokoli ostrého, aby vás mohla bodnout. Doslova. Vyloženě nevhodná je kuchyně, koupelna, historické muzeum zbraní, zvláště oddělení středověkých bodných a sečných nástrojů.

Na veřejnosti
Sice je to takové klišé, že nejlepší je rozejít se na veřejném místě, kde nebude tolik vyvádět, protože se bude stydět, ale to je blbost. Možná zachová klid, ale spíš se rozzuří a rozeřve jako saň a vy budete zase za padoucha. Navíc budete vypadat jako bezcitný bastard.

Jo a nikdy jí nenadávejte, i když byste měl proč. To by ji mohlo opravdu rozčílit.

Dlouhý dopis na rozloučenou
I s touto cestou je pár problémů. Za prvé je to také dost neosobní, podobně jako textovka, i když přeci jen o něco lepší. Za druhé, pokud byste si vylévali srdce na papíru raději, než jí to řekli hezky tváří v tvář, mohli byste v ní vzbudit přesvědčení, že jste gay.

A za třetí. Až by se jí to v hlavě rozleželo a byla to mrcha (nebo prostě jen hodně raněná holka), mohla by proti vám získat do ruky zbraň. Nevíte, jak některé věci myslené intimně upřímně jsou z jiného pohledu legrační nebo smutné nebo trapné nebo hloupé...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 37