Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vzrušení / foto: shutterstock

Saunováním k lepším orgasmům

Jestliže patříte k příznivcům saunování, jistě vás nepřekvapí celá řada pozitivních vlivů na zdraví i psychiku. Ovšem právě díky sauně si můžeme zlepšit i své sexuální zážitky...

Že saunování je zdravý a tradiční způsob relaxace, o tom jistě nepochybujete. Přesto do sauny chodíte méně, než byste si přáli. Podle odborníků je však saunování nejen vhodným způsobem, jak relaxovat nebo dělat něco pro své zdraví, ale představuje také jednu z možností, jak si zlepšit svůj sexuální život.

Saunování má tradici více než dvě a půl tisíciletí a jeho benefity oceňují ve veřejných i rodinných saunách lidé po celém světě.

Jak funguje saunování?
Původní slovo finského původu „sauna“ označuje malý prostor, místnost nebo stavení, které se po vytopení používá jako ohřívárna při saunování. Je třeba, aby vnitřek sauny byl kvalitně izolovaný, proto se také sauna obkládá dřevem, které navíc působí pozitivně na duševní pohodu lidí vevnitř.

Saunová kamna obvykle vyhřejí místnost na teplotu od 60 do 120 ˚C, ale lze nalézt sauny až o teplotě 130 až 140 ˚C. Finská sauna je specifická tím, že na kamnech jsou položeny kameny, na které se nalévá voda, aby pára zvyšovala vlhkost vzduchu.

Jaké jsou pozitivní vlivy pobytu v sauně

Nestor saunování v Česku MUDr. Antonín Mikolášek uvádí celou řadu pozitiv spojených s intimním životem dvojice, jaká přináší pobyt v sauně. Saunová lázeň má především velký vliv na fyziologické změny související s připraveností k pohlavnímu styku.

Již díky samotnému pobytu v sauně se stává naše tělo připraveným na sexuální hrátky, u žen se jedná o místně zvýšenou dráždivost erotogenních, u mužů pak dochází jednoduše k erekci.

K lepším orgasmům
Pozitivní účinek pobytu v sauně přetrvává bezprostředně v maximální míře přibližně hodinu až dvě po saunování. Ke zkvalitnění sexuálních prožitků se využívá fyziologických změn vyvolaných termogenní stimulací organizmu, krátce po prohřátí je možnost intenzivního orgazmu nejvyšší .

Nejde však jen o pozitivní vliv jednorázový, který by se týkal pouze jedné návštěvy sauny. Odborníci na saunování uvádějí, že dochází jak u mužů, tak i u žen celkově k vyrovnání hladiny hormonů v krvi, což ovlivňuje sexuální aktivity také v dalších fázích. Nelze opomenout ani vizuální vjemy, které jsou zjevně při saunování pro obě pohlaví nejvýraznější. Pro pár, který pravidelně navštěvuje saunu, může jít o významné zpestření sexuálního života.

Pořiďte si saunu domů
Zřejmě není nutné připomínat, že pro intimní život páru je samozřejmě ideální, může-li si vychutnat chvíle v horké páře bez přítomnosti dalších osob. I to je jeden z důvodů, proč v současné době stoupá počet těch, kteří si pořizují domácí či rodinnou saunu maximálně například pro čtyři až šest osob. Pak lze vnímat společné saunování jako skutečně ideální předehru, po které je možné se odebrat přímo do ložnice.

K saunování nahota patří
Ovšem ani saunování ve společných saunách, jsou-li dodržována určitá etická pravidla ohleduplnosti, slušnosti a tolerance, nemusí být pro pár zcela ztracené. K pobytu v sauně patří kvůli hygienické očistě a ochraně před horkem nahota, která je však v době saunování se vnímána jako přirozená součást a málokdo si dovolí netaktní nebo nevhodné chování v podobě zjevně obtěžujících pohledů.

Milostné předehry si necháme na doma
Přesto však i k saunování ve společných saunách spolu s dalšími osobami patří určité erotické jiskření, které může partnerům zpestřit jejich následný sexuální zážitek. Pár může vnímat i takto pobyt v sauně jako nenápadnou předehru, kdy si tělesný kontakt samotný a další milostné projevy nechají na později.

Pokud máte saunu naopak doma, jistě vás to bude lákat k jejímu využití přímo k sexuálním hrátkám. Zde platí jen jediné upozornění odborníků týkající se náročnosti sexuálního aktu v teplém a vlhkém prostředí sauny, které může být zvláště pro muže po čtyřicítce rizikové. Ideální je proto využívat saunování jako formu milostné předehry.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 52