Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Podivné pověry: chleba a kuřecí kůže jako antikoncepce

Je to neuvěřitelné, ale některé ženy stále věří, že chléb, lepící páska a kuřecí kůže či bobří varlata se mohou používat místo kondomu jako účinná antikoncepce.

Připadá vám to, jako pověry ze středověku? Omyl, je to dnešní realita, kterou odhalil výzkum ohledně znalostí v plánovaném rodičovství ve Velké Briánii. Účastnilo se ho tisíc žen ve věku mezi 18 a 50 lety.

Jedna z pěti žen považuje za účinnou antikoncepci požití česneku nebo použití chleba, lepicí pásky nebo kuřecí kůže, uvedl  deník The Sun.

Překvapivá zjištění
Výzkum si zadala farmaceutická firma Bayer Schering Pharma a její další zjištění jsou neméně překvapivá. Ukázalo se, že polovina žen má zase zkreslené představy o účincích užívání orální antikoncepce. Jsou přesvědčeny, že dlouhodobé braní antikoncepce způsobuje neplodnost. Deset procent si zase myslí, že po vysazení antikoncepčních pilulek trvá roky, než žena získá zpět plodnost.

Specialistka na ženské zdraví Dr Annie Evans z Bristol Sexual Health Centre říká: „Není zas takovým překvapením, že studie ukázala, jak velké mezery ženy v otázkách antikoncepce mají, vždyť Velká Británie patří k zemím s nejvyšší četností neplánovaných otěhotnění v Evropě."

A jak jste na tom vy? Víte o antikoncepci a plánovaném rodičovství opravdu vše, nebo jsou vaše informace také na úrovni znalostí středověké porodní báby?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 71