Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Milenci / foto: shutterstock

Jak postupovat při balení holek

Ačkoliv jsou muži mezi kamarády rádoby frajery a drsňáky, které nic nerozhodí, obvykle jim dojde střelný prach tehdy, když má dojít na balení.

Pokud už se k balení vůbec odhodlají, často z nějakého důvodu blábolí nesmysly a akorát od sebe holky odpuzují.

Jde samozřejmě o překonání ostychu, ale i o držení se určitých zásad. Jistě, při pohledu na překrásnou blondýnu je najednou každý tak trochu mimo, a proto se vyplatí dobře si jistá pravidla zapamatovat a řídit se podle nich automaticky.

Nezačínejte s kupováním drinku
Co je vlastně špatného na tom, prolomit ledy s pomocí pozvání na nějaký ten drink? V zásadě vzato, špatné na tom není nic, ale vězte, že s tím asi příliš velké úspěchy slavit nebudete. Koupením pití o sobě akorát říkáte, že jste natolik nezajímaví, že nedokážete vymyslet nic jiného a máte akorát na to, koupit si deset minut jejího času drinkem, než pochopíte, že takhle to asi stejně nepůjde.

Neváhejte
Tohle pravidlo je zcela zásadní. Váhat se prostě nevyplácí, protože akorát vyzařuje nejistotu, jež se může přenést i na ženu. Jakmile jste dokázali navázat slibný oční kontakt, neměli byste váhat a přejít od okukování k činům či slovům. V ideálním případě by mezi očním kontaktem a oslovením nemělo být více než pět sekund (samozřejmě záleží na vzdálenosti). Váháním znervózníte nejen sebe, ale pokud ji budete akorát neustále okukovat, začne si nejspíše myslet, že jste divní.

Usmívejte se
Samozřejmě chápeme, že balení vás znervózňuje. Ale co se dá dělat – přesto byste neměli zapomínat na vřelý, nikoliv však křečovitý úsměv a občas se upřímně zasmát. Záleží na prvním dojmu. A pakliže si vás v něm žena zaškatulkuje jako rozklepaného mračouna, moc šancí do budoucna u ní mít nebudete. Naopak, když se smějete, působíte přátelsky. V ideálním případě si bude za pár minut připadat tak, že vás zná mnohem delší dobu.

Nepřerušujte
Můžete být jakkoliv naklepaní ji oslovit a můžete mít zrovna jakkoliv vysokou míru sebedůvěry, ale za žádných okolností neotravujte nebo nebuďte neslušní. Pokud vidíte, že se vyhlédnutá slečna nachází v družném hovoru například s kamarádkou či někoho poslouchá, určitě se nevyplatí přihnat se k ní a začít s balícími triky. Nejenže si vás předtím pravděpodobně vůbec nevšimla, a tak bude spíše odtažitá, ale pravděpodobně ještě vyvoláte trapnou situaci.

Stůjte zpříma
Na podobné detaily se často zapomíná. Ale jakmile už se dostanete do její blízkosti či započnete s balícími triky, váš postoj vás bude definovat. Jde o mimoverbální kontakt, jenž je vnímán podvědomě, ale právě proto často vypovídá více než slova. Rozhodně stůjte zpříma s hlavou vztyčenou (ale zase ne příliš a křečovitě) a hlavně se nehrbte.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 111