Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Oškliví muži mají lepší spermie

Fešáci nejsou zrovna ideální na oplodnění.

Ženy, jejichž hlavním cílem je otěhotnět, by měly vystavit stopku svým obvyklým preferencím a poohlédnout se po méně atraktivních mužích.

Optimální dávka

Oškliví chlapi jsou totiž zjevně mnohem plodnější. Zatímco ti opravdu atraktivní, kteří partnerky střídají jako na běžícím pásu, v zasívání svého sémě nepatří mezi nejúspěšnější.

Důvod nehledejme mezi nebem a zemí, ani v jakési automatické přírodní spravedlnosti. Je to mnohem prozaičtější a je to o množství spermatu, jaké je ten který muž schopen poskytnout.

Podle vědců se mužská těla vyvinula k výronu optimálního množství spermatu na jeden sex. Nicméně toto optimum se liší u notorických milovníků a těch, kteří většinou zůstávají na ocet.

Ono optimum se zkrátka přizpůsobuje množství žen, s nimiž muž souloží. Dá se říct, že postupem času dojde k zaběhnutí určitého vzorce a výronu velmi podobných dávek spermatu.

Hlavně využít šanci
Muži s větším množstvím sexuálních úspěchů mohou logicky na každý z nich nabídnout jen menší porci spermatu. Šance na oplodnění je tak nižší, na druhou stranu má takový muž zase více příležitostí počít potomka.

Zato muži, kteří nemají tolik sexu, ať už proto, že nejsou fyzicky přitažliví, mají málo charismatu nebo se prostě stydí, tolik šancí nemají, a tak když už se nějaká naskytne, musí ji využít naplno.

Právě tahle rovnice vede k paradoxu, že ženy, které chtějí pravděpodobnost otěhotnění vyšponovat na maximum, by se měly poohlédnout po méně atraktivních mužích.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 453