Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Chcete to dát dohromady se svou ex?

Je vám hůř bez ní než s ní? Utápíte se v samotě a flirtování už vás přestává naplňovat? Představovali jste si tu svobodu trochu jinak? Dřív než zavoláte své bývalce a začnete ji lámat na kafe, zpomalte a ujasněte si detaily.

Nedílnou součástí průzkumu pro a proti návratu do již jednou či vícekrát rozpadlého vztahu je uvědomění si, proč vztah skončil a jestli je reálná šance se onomu důvodu do budoucna vyvarovat.

Pokud již vztah přerostl spíše v přátelství a jen se vám zastesklo po přízni blízkého člověka, opravdu je nutné se pouštět do tohoto vyčpělého partnerství bez jiskry a dál mít vedle sebe spíš jen dobrou kamarádku, se kterou debaty o všem možném občas proložíte trochou sexu? Byť sehraného, ale spíše už rutinního bez špetky živočišnosti a vášně?

Výhodou návratu do vod dobře známých je skutečnost, že víte, do čeho jdete. Nehrozí procitnutí po měsíční známosti, kdy se dotyčná začne vybarvovat ve zcela jiných barvách, než jak se tvářila zpočátku. Také je celá akce jistě ekonomičtější, v čerstvě navázaných vztazích nikdy nevíte, jestli za své úsilí a peníze sklidíte, na co jste si zasel a jestli v poslední chvíli nová známost necouvne.

Je už odpuštěno?
Také je třeba se ujistit, že je zapomenuto nebo přinejmenším odpuštěno, co se stalo v minulosti. Pokud došlo k nevěře, pokusit se ji dál nevytahovat a při každé příležitosti ji hříšníkovi neomlátit o hlavu.

Když už se jednou partneři k sobě po podobné zkušenosti vrátí, měli by začít pokud možno s čistým štítem. Hlavně se v této oblasti nepokoušet o odplatu stejnou mincí, abychom si tedy byli kvit... Nikomu tím nepomůžete, rozhodně ne sobě.

Důležité je si zároveň uvědomit, jestli se k sobě nevracíte pouze ze zvyku a momentální nostalgie. Jestli se nepotýkáte s obavami, že stejně asi lepší partnerku nenajdete. Ženy se obvykle nejvíce bojí skutečnosti, že jim ujede vlak a ony nakonec zůstanou „staré panny“ s myšlenkou promarněné šance z mládí. Proto se spokojí s tím, co mají, dál raději nehledají a setrvají ve vztahu, byť se rozhodně nedá považovat za šťastný.

Nepátrejte, neřešte...
Pokud se expartneři rozhodnou k sobě vrátit, neměli by pátrat po tom, co ten druhý dělal a s kým se stýkal v období mezi rozchodem a opětovným návratem. Někdy je těžké se s pravdou vyrovnat. Proto je lepší neznat detaily, protože vy jste pravděpodobně nezastával celibát a ona neměla pás cudnosti zamčený na pět západů.

V neposlední řadě by už na začátku znovunavázaného vztahu mělo být oběma jasné, jestli jde pouze o mileneckou „výpomoc“ v nouzi, a nebo o plnohodnotné partnerství. Chronické slepovače vztahů nevyjímaje, ti jsou ale v nezáviděníhodné situaci. Nedokážou být spolu, ale ani bez sebe…

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 204