Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Podivné sexuální poruchy

Mužské sexuální poruchy jsou oblíbeným terčem vtipů v sitcomech nebo nočních talk show, zvláště ta, kterou léčí zázračná modrá pilulka.

Méně častěji medializované, ale mnohem obvyklejší poruchy mohou zasahovat do sexuálního života ještě drastičtěji. Sexuální problémy znemožňují ejakulaci, zabraňují styku a v některých případech vyžadují rychlý lékařský zásah. Přečtěte si více o méně známých sexuálních poruchách i o možnostech jejich léčby.

Zpětná ejakulace
Sice dosáhnete orgasmu, ale ejakulát obsahuje jen velmi málo kvalitního semene, pokud vůbec nějaké. Příčinou bývá špatná funkce močového svěrače, který způsobí, že semeno je nasměrováno dovnitř namísto ven.

Způsobují to antidepresiva a antipsychotika, nebo také cukrovka, operační zákrok v oblast prostaty a močového měchýře. V případě že máte podezření na tuto poruchu, měli byste se obrátit na lékaře.

Sexsomnie
Uskutečňujete sex, zatímco spíte a činíte tak nevědomě. Toto chování bývá obvykle omezeno jen na ložnici, ale ve výjimečných případech můžete i opustit svůj dům, ve spánku dojít až do bytu vaší přítelkyně, kde pak prožijete vášnivou noc, ze které si ale ráno nebudete vůbec nic pamatovat.

Sexsomnie patří mezi poruchy spánku a mnoho lidí, kteří jí trpí, předtím prošli fází chůze ve spánku. Je to způsobeno špatnou komunikací mezi mozkem a tělem během fáze REM.

Pokud vás trápí sexomnie, měli byste navštívit psychiatra. Často se k léčbě používá valium nebo jiné zklidňující prášky.

Mužská porucha orgasmu
Zažíváte normální průběh vzrušení i milování, ale nejste schopni dosáhnout orgasmu, dokonce ani po více než adekvátní stimulaci.

Mužská porucha orgasmu může být způsobena mnoha důvody. Mohou být psychologické, způsobené stresem, úzkostí nebo chirurgickým zákrokem. Příčinou také může být užívání některých léků, např. antidepresiv.

Jelikož je většina problémů způsobena psychikou, je léčba na psychiatrech. Pokud jde o medicínský problém, nebývá léčba příliš složitá.

Zúžení předkožky penisu
Při této poruše je velice těžké, ne-li přímo nemožné, přetáhnout pokožku penisu přes žalud. Důvodem bývá porucha vlastností kůže penisu. Také to může být výsledek různých infekcí nebo cukrovky.

Léčba není vždy nutná, někdy pomůže častá masturbace nebo jiné manuální techniky. V ostatních případech mohou pomoci krémy se steroidy.

Bolest hlavy ze souložení

Jde o silnou, oslabující bolest hlavy, která nastupuje těsně před dosažením orgasmu, ať už při masturbaci nebo při styku. Bolest za očima je popisována jako velice silná, může trvat od několika minut až po několik dní.

Lékaři si nejsou jisti všemi důvody, ale potvrzenou příčinou jsou léky na erekci. V jiných případech mohou tyto bolesti ukazovat i třeba na tumor. V každém případě je v těchto případech velice nutné okamžitě vyhledat lékařskou pomoc.

Styděli byste se jít k lékaři s nějakým sexuálním problémem?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 85