Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Masturbace: co jsou kecy a co fakta

Převážná většina negativ, která jste kdy zaslechli o masturbaci, patří mezi mýty a kecy. Pravděpodobně žádné jiné téma není obestřeno tolika mystifikacemi jako právě masturbace. Tak, jdeme na to.

Kec 1: Masturbace způsobuje únavu, ztrátu vlasů a další problémy

Jednoznačný žvást, na internetu se čas od času rozšíří fáma o tom, že je možné se masturbací „předávkovat“ a jedním dechem se přidává link na prodejnu s výživovými doplňky. I když masturbujete denně nebo dokonce dvakrát denně i víckrát, žádné vlasy vám padat nezačnou a o únavovém syndromu je škoda mluvit. Nic z toho se nestane, je to kec.

 

Kec 2: Masturbuješ? Zhorší se ti zrak a budeš mít akné

Těžko říci, odkud se tyhle žvásty vynořily, ale pravda to není. Pravděpodobně se objevily v návaznosti na to, že mladí lidé obvykle začínají masturbovat ve stejném období, kdy se některým z nich také horší zrak nebo jim na pubertálních tvářích raší pupínky.

 

Kec 3: Masturbace způsobuje rakovinu

Vrchol mezi kecy. Absolutní hovadina!
 

Kec 4: Masturbace zaviní sexuálně přenosnou chorobu

Ano, i takový žvást může existovat. A člověk, který používá hlavu jen k nošení čepice, na to dokonce může i skočit. Už jen rozbor slovního spojení „sexuálně přenosná choroba“ ale nasvědčuje, že jde o přenos z jedné osoby na druhou. Těžko je tedy možné něco takového způsobit sám sobě.

 

Kec 5: Kvůli masturbaci penis přestane růst (nebo se naopak vytáhne)

Hrůzostrašné, ale naprosto mimo mísu, hra s mužstvím nemá vůbec žádný efekt na délku penisu. Existuje i obměna tohoto kecu, podle níž se masturbací scvrkávají varlata. Směšné. Jestli to někdo tvrdí, vysmějte se mu a pošlete ho do háje.

 

Kec 6: Příliš mnoho masturbace = málo spermií a sterilita

Další hloupost, spermie se vždy plně obnoví.
 

Kec 7: Masturbují jen mladí, pak z toho vyrostete

Ve skutečnosti je masturbace dlouhodobá sexuální aktivita. Podle průzkumů masturbuje až 95 procent dospělých mužů a žen. S postupujícím věkem může tato aktivita slábnout, ale i tak až polovina dospělých starších 60 let masturbuje. Rozhodně se tedy nedá říci, že je to pouze pro mladé a nezkušené. Nic takového.

 

Kec 8: Není to reálný sex, dělá se jen, když není partner

Masturbace je skutečný sex, když masturbujete, jste vzrušení a to vede ke skutečnému orgasmu. Velmi skutečnému, nebo snad ne? Ze zdravotního pohledu je masturbace stejně reálné sexuální chování jako pohlavní styk, orální sex nebo líbání. Také rozhodně neplatí, že lidé ve vztahu nemasturbují.

 

Kec 9: Masturbaci potřebují jen chlapi, ženy ne

Většina statistik ukazuje, že muži masturbují více než ženy, není ale žádný důkaz o tom, že by to nějak souviselo s biologickou potřebou. Spíše je to dáno vžitým společenským přesvědčením, že na ženské masturbaci je něco špatného a nečistého, že to je něco, co by se nemělo dělat.

 

Kec 10: Masturbují jen někteří lidé

Opakujeme, masturbují téměř všichni. Ať už jim je 18, nebo 80, jsou křesťané, židé nebo ateisté, volí konzervativce, či socialisty, ať už jsou to rodiče, prarodiče nebo strýcové, dělají to všichni a rozhodně s tím nehodlají přestat…

Skočili jste někdy někomu takhle na špek?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 413