Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Komiks Fest 2009 / foto: Shutterstock

Milovníci bublin: V sobotu začíná KomiksFEST!

Ve dnech 31. 10. - 7. 11. 2009 se to bude v Praze hemžit bublinami.

Proběhne totiž čtvrtý ročník nezávislého multimediálního festivalu KomiksFEST! Jako každý rok nabídne nové knihy, výstavy, filmy, divadelní představení, autogramiády a besedy. KomiksFEST! vznikl v roce 2006 s cílem vyvést komiks v Česku z undergroundu. Aby také Češi pochopili, že hranice komiksového světa nesahají pouze od Třeskoprsk ke Stínadlům.

magazin.cz
Festival zahájí v sobotu 31. 10. v Klubovně 2. PATRO (Dlouhá 37, P1) Pakito Bolino z komiksového nakladatelství Le Dernier Cri. Na programu bude promítání animovaných filmů, exhibice slam poetry a komiksová módní přehlídka fashion shopu Parazit. Hudba DJs Tobiáš Jirous a Radeq Brousil.

Milujte bublinky
V rámci festivalu proběhne více než 10 vernisáží výstav komiksových tvůrců v čele s berlínskou postpunkovou legendou Maxem Anderssonem ze Švédska (Pixy, Kontejner), Davidem Rubínem ze Španělska (Čajovna u malajského medvěda) a Blexbolexem z Francie. Poprvé v Praze se představí unikátní téměř 70 m dlouhá replika Tapiserie z Bayeux.

Vyvrcholením festivalu je Komiksová sobota 7. 11. v NoD (Dlouhá 33, P1). Na přednáškách vystoupí festivaloví hosté, kteří jistě budou ochotně podepisovat svoje tituly, a proběhnou také oslavy Asterixových padesátin. Kromě filmových projekcí nebo aukce limitované autorské edice komiksových conversek, především proběhne vyhlášení 11 kategorií výročních cen Muriel. Letos se stal předsedou poroty režisér Jan Balej (Jedné noci v jednom městě).

U příležitosti KomiksFEST!u vychází tradičně festivalový katalog s bonusovým DVD (animované filmy) a speciální edice komiksových triček (design: Max Andersson, Andraste, Pasta Oner).

Více na www.komiksfest.cz nebo www.komiksarium.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19