Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Ty nejlepší filmové líbací scény

Jedna z nejčastější činností, jaká se na filmovém plátně provádí, je líbání. Kdo z herců přitom vypadá prkenně nebo nepůsobí dojmem, že si polibek náležitě užívá, nemá v Hollywoodu šanci.

Líbá se takřka za každý okolností a některé snímky se dokonce předhánějí v nejobskurnějších situacích, kdy vytáhnout na scénu líbačku.

Některých líbacích scén si divák ani nevšimne, jiné ale dlouhou dobu nezapomene. Tady jsou některé z nich, podle našeho soudu ty nejlepší. Aby to bylo ještě peprnější, zvolili jsme ty, v nichž hlavní roli hrají dvě ženy.

Mulholland Drive
Snímek Davida Lynche Mullholand Drive z roku 2001 vstoupil do dějin kinematografie zejména proto, že ho jen málokdo pochopil. A také proto, že Lynch patří k mistrům erotického napětí, které dokáže šponovat až do neúnosných mezí. Pod jeho taktovkou to ukazují Naomi Watts a Laura Harring.

Nebezpečné hry
Kdo viděl tenhle film, asi nám dá zapravdu v tom, že jeho děj nestál za mnoho. Přesto ale bylo zábavné se na něj dívat, už jen proto, že šlo o jasnou vábničku na divákovo oko. Vrcholem je pak erotická scéna v bazénku, jejíž protagonistky Denise Richards a Neve Campbell si daly velmi záležet…

Bound
Ještě předtím, než se bratři Wachovští stali známí díky Matrixu, vypustili do světa nepříliš známý snímek Bound (v češtině také někdy jako Past). Nemusíte ho vidět celý, hodně z jeho atraktivity nasajete už z jedné z nejžhavějších erotických scén, jaké se kdy ve filmu objevily. O zábavu se starají Jennifer Tilly a Gina Gershon.

Gia
Když se v nějaké lesbické scéně objeví Angelina Jolie, je to vždy záruka vzrušující podívané. Obzvlášť když jí sekunduje Elizabeth Mitchell. Děje se tak ve filmu Gia, jenž vznikl v produkci HBO a mapuje vzestup a pád slavné modelky Gii Carangi. Škoda, že tahle sexbomba zemřela na AIDS v šestadvaceti letech.

Velmi nebezpečné známosti
Tento film působí na pohled jako hodně béčkový, avšak svou dekadencí si vydobyl bezmála kultovní status. Přispěla k tomu i vášnivá líbačka naivní Cecile, kterou hrála Selma Blair, a sexuální dračice Kathryn, již si s chutí střihla Sarah Michelle Gellar.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 97