Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Goldfrapp / foto: Shutterstock

Goldfrapp píší hudbu k filmu o Lennonovi

Poměrně překvapivé spojení, ale pokud to bude fungovat, proč ne. O soundtrack k chystanému filmu o mládí Johna Lennona se postará elektropopová kapela Goldfrapp.

Snímek se bude jmenovat Nowhere Boy a půjde samozřejmě o nízkorozpočtový projekt. Scénář vznikl spoluprací nevlastní Lennonovy sestry Julii Baier, autorky knihy Imagine This: Growing Up With My Brother John Lennon, a Matta Greenhalgha, scenáristy filmu Control. Tetu mladého Johna si zahraje Kristin Scott Thomas (hrála například v Gosford Parku nebo v Zaříkávači koní), samotného Lennona pak málo známý Aaron Johnson, herec spíše seriálový než filmový. Režie se ujme rovněž nepříliš zkušený Sam Taylor Wood. Půjde o jeho debut na filmovém plátně.

Pokud jde o Goldfrapp, ti byli nabídkou napsat scénickou hudbu samozřejmě nadšeni. Jak na svém blogu oznámila zpěvačka Alison, práce na filmu jsou již skoro hotové. Goldfrapp čeká práce se smyčcovým orchestrem ve studiu Abbey Road a po dokončení se hned vrhne na nové studiové album.

Kdo je kdo
Goldfrapp existují od roku 1999 a vznikli v Londýně. V sestavě figuruje zpěvačka Alison Goldfrapp a klávesista Will Gregory. Debutovali v roce 2000 albem Felt Mountain a zatím poslední desku Seventh Tree vydali loni. Šlo o jejich čtvrtou nahrávku.

Johna Lennona snad ani není potřeba dlouze představovat, ale kdyby přece jen někdo nevěděl: bavíme se o polovině nejslavnějšího skladatelského dua všech dob (samozřejmě mluvíme o Paulu McCartneym), čtvrtině nejslavnější kapely všech dob (samozřejmě mluvíme o Beatles), osobě, která zahýbala populární muzikou i kulturním povědomím jako málokterá jiná.

Spisovatel, herec, zpěvák, kytarista, skladatel, manžel, rebel, výtržník, citlivý hoch, modla všech hippíků a kdoví, co ještě. To vše byl Lennon. Bohužel byl, jeho život ukončil v prosinci 1980, krátce po dokončení slavné fotografie Annie Leibovitz, psychopat Mark Champan. Nowhere Boy se odebral na věčnost, ale jeho jméno je stále živé.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5