Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lobo / foto: Shutterstock

Humorně vulgární Lobo dobývá Hollywood

O filmovou adaptaci humorně vulgárního komiksu se postará Guy Ritchie.

Což je pro fanoušky modrého hromotluka asi jediná dobrá zpráva. Scénář napíše Don Payne, který stojí za tak bolestivým zážitky, jako je Fantastická čtyřka: Silver Surfer nebo Moje superbejvalka. Film se navíc bude držet v mezích ratingu PG-13, ten dovoluje trošku od všeho (násilí, nahota, vulgarity), ale samotného Loba by to určitě příliš nepotěšilo.

Mimozemského lovce odměn vymysleli v nakladatelství DC Comics v roce 1983 jako humorný protipól Punishera a Wolverina od konkurenčního Marvelu. Svalovec s vizáží rockera je posledním zástupcem planety Czarnia.

Všechny ostatní Czarniany vyvraždil, Supermanovi jednou řekl: „Jsem poslední Czarnian. Zbytek planety jsem vyhubil kvůli školnímu projektu. Dal jsem si jedničku.“ Je nápaditý ve vymýšlení nových nadávek a rád protivníkům natrhává kušny hákem.


Crwavý Lobo
U nás je Lobo jedna z nejoblíbenějších postav, už v roce 1997 byl na obálce prvního čísla magazínu Crew, později totéž zopakoval při restartu časopisu a zabral si pro sebe i první sešit edice Modrá Crew.

V češtině si tak můžete přečíst příběhy, ve kterých se mění v obrovského masožravého šneka, jde po krku Santa Clausovi, získává glejt na nesmrtelnost nebo si dělá legraci z Robocopa. V příběhu Lobo dobývá Hollywood (vyšel v třinácté Crwi) vtrhne do filmových studií, když se dozví, že podle něj Tim Buřtoň točí film. Dojde i na vykopávání páteře z těla…

Producenti jistě doufají, že je Lobo opravdu jen vymyšlený charakter. Jinak by život kopíroval komiks. Ve filmu Guye Ritchieho má Lobo přiletět na naši planetu, aby dopadl čtyři mimozemské trestance. Přičemž mu bude pomáhat náctiletá dívka z malého města. V komiksu by s ní dělal všechno možné, ale rozhodně by si nehráli na parťáky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 45