Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
The Libertines / foto: Shutterstock

Návrat The Libertines? Zbaví se Doherty drog?

Zlobivé dítko Peter Doherty dává dohromady svou někdejší kapelu. A producent, který z jejích prvních dvou desek udělal klasiku, se hlásí o slovo.

Bývalý kytarista punkové legendy The Clash, Mick Jones, měl prsty v obou albech The Libertines, kapely, v níž získal ostruhy dnešní skandalista a mediální feťák Peter Doherty. Ze spojení s kytaristou Carlem Baratem vznikla alba Up The Bracket a The Libertines, dnes málem klasické záležitosti ostrovní kytarové scény.

Obě produkoval Mick Jones a na otázku, zda by se chtěl podílet i na eventuelním comebackovém díle Petera a Carla, odpověděl jednoznačně: Ano, samozřejmě!

Sebere se Doherty?
Jones prohlásil, že ačkoliv ho z tábora The Libertines neoslovil, pevně doufá v návrat a prohlašuje, že je velkým obdivovatelem dvou donedávna znesvářených kohoutů na jednom smetišti. „Jestli se to má stát, stane se to. Doufám, že ano, miluju to, co dělají,“ prohlásil Jones, který se kromě produkce obou libertinovských desek podílel i na debutovém albu Dohertyho kapely The Babyshambles nazvaném Down The Albion.

Právě tato deska ale sklidila dost rozporuplné recenze – zejména v porovnání s alby The Libertines – což ale Jonese nijak netrápí a uvažuje o ní jako o budoucí klasice. „Nebojím se o ni. Dneska lidi nevědí nic, ale za nějakých dvacet let si to někdo pustí a...ty vole!“.

Na papíře to všechno vypadá moc pěkně, ale nezapomínejme, že Peter Doherty je toho času všechno možné, jen ne poslušný hoch, abstinující od drog. Sice už několikrát přísahal, ale sliby chyby. Ondyno ho zase někde načapali totálně zbouraného a půjde-li to takhle dál, odrovná nejen slibnou kapelu, ale zejména sám sebe. A definitivně.

Pak se ale stane klasickou každá písnička, kolem které se při nahrávání ve studiu prošel.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 38