Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Star Trek / foto: Bontonfilm

KiNovinky: Vesmírné lodě a démoni

Sylarovi narostly špičaté uši. Tomu Hanksovi narostly dlouhé vlasy. Benu Stillerovi nenarostlo nic.

Ztraceni ve vesmíru

magazin.cz
Kultovní seriál Star Trek vymyslel před více než 40 lety Gene Roddenberry. Nebýt jeho, nemáme dnes ani Sheldona Coopera. Zároveň se v televizním žánru dochovala spousta jeho prvků a scénáristických kliček. Například podřadní důstojníci v červených trikotech dali vzniknout pojmu „redshirt“. Označuje vedlejší postavy, které umírají, aby divák viděl, jaké nebezpečí hrozí hlavním hrdinům. Vzpomínáte na výbuch doktora Arzta v první sezóně Ztracených? Klasický redshirt.

V tvůrčím týmu Ztracených je dost fanoušků Star Treku. Dost na to, aby natočili jedenáctý celovečerák z paluby vesmírné lodi Enterprise a přilákali ke značce lidi, kteří dostávají z všelijakých phaserů a laserů osypky. Na kapitánskou stoličku usedl režisér J. J. Abrams, navigátora mu dělal producent a scénárista Damon Lindelof. Autoři v podstatě zůstali věrní formě flashbacků – vrací se úplně na začátek, do doby, kdy jsou zatím-ještě-ne-kapitán Kirk a pan Spock rivaly na vojenské akademii a tak trochu si hrají na Top Gun. Z budoucnosti se navíc přiřítí Romulan Nero a má bazmek na vysávání planet.

STAR TREK, Star Trek, Akce/Sci-fi, USA, 2009, 126 minut, režie: J. J. Abrams, hrají: Zachary Quinto, Chris Pine, Eric Bana, Zoe Saldana, Simon Pegg, Anton, Yelchin, John cho, Karl Urban

V kinech od 07. 05. 2009

Podívejte se na trailer:


Hanks podruhé luští Δ Π Ж Ұ †

magazin.cz
Starověké bratrstvo Iluminátů - nejmocnější tajná organizace v historii - po staletí čekalo na pomstu. Teď nadešel její čas. Do hrudi italského fyzika Vetriho kdosi vyřezal neznámé symboly a Vatikán se obrací na Roberta Langdona, aby je rozluštil.

V jedničce se proháněl Paříží a hledal Ježíšovy potomky. Hříva mu neohroženě vlála za zády. Tentokrát mu tam kromě ní povlaje taky Ewan McGregor, který ho bude v kněžském rouchu doprovázet po zapečetěných kryptách, nebezpečných katakombách i do srdce nejuzavřenějšího trezoru na světě.

ANDĚLÉ A DÉMONI, Angels and Demons, Krimi/Thriller/Mystery, USA, 2009, 140 minut, režie: Ron Howard, hrají: Tom Hanks, Ayelet Zurer, Ewan McGregor, Stellan Skarsgĺrd

V kinech od 14. 05. 2009

Podívejte se na trailer:


Horečka muzejní noci

magazin.cz
První díl Noci v muzeu se před třemi lety stal diváckým hitem, pokračování je podle hollywoodských pravidel nablýskanější a hlavně větší. Natáčelo se v největším muzeu na světě, v komplexu Smithsonian.

Ben Stiller se tam vydá, aby zachránil všechny svoje kámoše z prvního dílu, jako je Teddy Roosevelt (Robin Williams) nebo miniaturní kovboj Jebediah (Owen Wilson). Proti nim se postaví nové obživlé a nebezpečné exponáty. Egyptský vládce Kahmunrah si oživí Al Capona, Ivana Hrozného a Napoleona Bonaparte. Bude to dlouhá noc.

NOC V MUZEU 2, Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian, Komedie/Akce, USA, 2009, režie: Shawn Levy, hrají: Ben Miller, Amy Adams, Robin Williams, Owen Wilson, Steve Coogan, ricky Gervais

V kinech od 21. 05. 2009

Podívejte se na trailer:

PŘÍŠTĚ: V červnu budou lítat plechy! Transformers versus Terminátor. V jejich stínu natočí Zack s Miri porno a Koralína objeví svět za tajnými dveřmi.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 23