Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Londýn / foto: Shutterstock

Nejnudnější město Evropy. Je to Praha?

Mezi evropskými cestovateli byla vyhlášena anketa o nejnudnější město na starém kontinentu. Které to je?

Překvapivě se na čele nelichotivých žebříčků umístila města, která mají mezi Čechy velmi dobrou pověst. Londýn znechutil cestovatele odporným jídlem, Paříž považují za přeceňovanou a nejnudnějším městem je Brusel.

 
Romantická Paříž? Nic moc

Anketu mezi 2400 cestovateli provedl server TripAdvisor.com. Kromě jídla odpuzuje Londýn cestovatele i špínou, byl zároveň zvolen nejšpinavějším městem Evropy. A ani další hodnocení není příznivé, cestovatelé podotkli, že vedle toho je také domovem nejhůře oblékaných lidí a je zatraceně drahý…

 

Romantická Paříž z toho nevyšla lépe, cestovatelé soudí, že jde o nejméně přátelské město Evropy. Navíc je nehorázně drahá, hned po Londýně druhé nejdražší město starého kontinentu.

 

Přece jen ale Londýn i Paříž uspěli i na opačných pólech některých hodnocení. Paříž má podle cestovatelů nejlepší kuchyně a žijí v ní nejlépe oblékaní lidé, zatímco v Londýně si zase užijete nejlepší noční zábavu, má prý také skvělé veřejné parky a atrakce.

 
Vyhněte se Varšavě

„Všechna evropská hlavní města mají své plusy a zápory,“ uvedl mluvčí serveru Luke Fredberg. „Ačkoliv Londýn je hodnocen jako nejšpinavější a nejdražší město, tamní fantastické zajímavosti jsou levné nebo zdarma, takže vás při návštěvě nezruinují.“

 

Benátky porazily Paříž a Řím v souboji o nejromantičtější evropské město, ale zároveň jsou podle cestovatelů třetím nejdražším.

 

Cestovatelé, kteří hledají příjemnou společnost, by měli podle výsledku výzkumu zajet do Dublinu, zatímco ti čistotní by si neměli nechat ujít dánskou Kodaň, údajně nejčistší město Evropy.

 

Praha byla vybrána jako nejvýhodnější destinace v poměru cena/výkon, zatímco lidé, vyhledávající pěkné výhledy, by měli zavítat do Barcelony. Naopak vyhnout by se měli Varšavě, která má prý nejhorší architekturu.

 
Největší nuda je v...

A nejnudnější místo? Praha to naštěstí není. Cestovatelé zvolili belgický Brusel, kterému těsně dýchá na záda přepychový švýcarský Curych, což je poněkud překvapivé…

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 329