Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Atlantis / foto: Shutterstock

Exkluzivní ostrov ve tvaru palmy otvírá

Je to zatím poslední velký milník pro Perský záliv. Je to rozlehlý hotelový resort, jehož výstavba stála 800 milionů liber, tedy nějakých 24 miliard korun.

Je to místo, ve kterém za noc zaplatíte klidně pár set tisíc. Je to pohled do podmořských hlubin. Je to ostrov ve tvaru palmy!

magazin.cz

Dubaj roste
Enviromentalisté se rozčilují jak nad samotným ostrovem, tak nad službami, které bude nabízet. Finančníci se ptají, zda Dubaj přece jen nepřecenil turistickou horečku, která navíc vlivem světové finanční krize bude klesat.

Ale šejkové jsou v klidu a dále staví. Jde jim totiž o budoucnost. Ropa bude brzy fuč a rozvíjející se Dubaj by se pak opět mohl proměnit ve světovou periferii. Ne tak, pokud to bude turistické a byznys centrum.

magazin.cz

Dubaj chce přivést lidi, kteří mají peníze a vědí, jak je utrácet. „Nepostavíte miliardový hotel jenom tak někde na světě,“ říká Alan Leibman, výkonný ředitel společnosti Kerznet International, provozovatele hotelu.

Hlavně turisté
V Dubaji, jednom ze sedmi federativních území tvořících dohromady Spojené arabské emiráty, už pěkných pár let rostou ty nejmodernější architektonické skvosty na světě. Obzvlášť zatížení jsou tu na mrakodrapy.

magazin.cz

Šejkové chtějí ze svého domova vybudovat turistický ráj a tak nějak zamaskovat, že je tu v létě nechutné horko, že je všude kolem přísná muslimská komunita a že památek tu zrovna moc nenajdete.

Najdete tu neustále rostoucí nejvyšší budovu světa Burj Dubaj a také maxima lidských možností v budování umělých ostrovů. Například právě Atlantisu.

Trochu dražší
Ten je koncipován jako rodinné letovisko. Hodně drahé rodinné letovisko, nutno dodat. Najdete tu obří otevřenou nádrž, která obsahuje 65.000 ryb, nebo delfinárium s více jak dvěma tucty delfínů.

magazin.cz

Můžete si pronajmout pokoj, ale také celý apartmán. Za takový luxus se třemi ložnicemi a třemi koupelnami zaplatíte 400.000 Kč za noc. Na to by průměrný občan České republiky vydělával dva roky, a to by nesměl nic utratit.

magazin.cz

Vedení Atlantisu si je ale jisto, že nebude mít problém s obsazením všech 1539 pokojů. Zaměřují se především na bohaté Evropany, Rusy a Asiaty.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 352